Ofte stilte spørsmål

Vi kan alt om utveksling!

Velg det riktige utvekslingsprogram for deg

Vi er her for å veilede deg og svare på spørsmålene dine

Bør jeg kun tenke på å reise på utveklsing som VG2 student?

Selvfølgelig ikke! Du kan reise på utveksling når du vil, men du vil kun motta stipend fra Lånekassen som VG2 student. I tillegg, hvis du reiser som VG3 student, kommer du til å få et vitnemål fra skolen i det landet du bor i, og ikke fra skolen i Norge. Som universitetsstudent kan du motta stipend fra Lånekassen.

Kan jeg studere for ett semester eller må jeg reise et helt år?

Du bestemmer selv! Vi anbefaler deg om å reise hele skoleåret for å få det meste ut av utvekslingsreisen din. Vi vet at du kommer til å elske det!

Er det ikke vanskelig å komme inn og studere på internatskoler?

Det de fleste skolene ønsker er motiverte studenter som bidrar til et positive skolemiljø. Har du ca. 4 i snitt og er motivert bør det ikke være noe problem for deg å komme inn og gjøre det bra i utlandet.

Noe annet jeg bør vite?

01.

Når bør jeg søke om utveksling?

Det er lurt å være tidligst ute! Man har da større sjanse om å komme inn på skolen og har god tid til å ordne dokumentasjon og forberede seg til reise.

02.

Hva om jeg ombestemmer meg?

Når du aksepterer et tilbud, trenger du å betale et depositum på 10% - 20% av sluttsummen. Om du ombestemmer deg etter aksept og ikke har et medisinsk grunn til å avbestille kan du risikere å miste depositum.

03.

Trenger jeg et visum eller vaksiner?

Det er avhengig av hvor du reiser. Vi informerer deg om hva som er nødvendig i god tid før du skal reise. Derfor er det også lurt å søke plass tidlig.

04.

Kan jeg reise hjem i ferien?

Ja, det kan du! Vi anbefaler deg ikke å gjøre det, et år går veldig raskt, men du kan alltid gjøre det hvis du ønsker det. Kanskje familien din kan besøke deg?

05.

Hvilket språk vil jeg snakke?

Det er avhengig av landet og skolen du velger. Du kan velge en skole som har engelsk som språket sitt, og få det enklere på skolen mens du lærer det lokale språket. Du bestemmer selv hva du ønsker å oppleve!

Utvekslingsstudenter rundt et bord

Du trenger ikke å bekymre deg, det er enklere enn du tror

Husk at vi er her for å veilede deg gjennom hele prosessen! Ring oss eller send oss en e-post for å få svarene du trenger og hjelp til å komme i gang. Vi ser frem til å høre fra deg!

Fostering global citizenship