Finn en unik skole

Opplev verden med en av våre samarbeidsskoler

Vi samarbeider med internatskoler som tilbyr unike opplevelser

Kan du tenke deg å bo på et skip og seile over Atlanterhavet eller studere i Alpene og stå på ski etter skolen? Ta en titt på våre samarbeidsskoler nedenfor eller kontakt oss for et skreddersydd tilbud.

Class Afloat, Seilskip "Alexander von Humboldt II", Atlanterhavet

Bo på et seilskip og opplev verden mens du seiler over Atlanterhavet

Class Afloat tilbyr en kanadisk læreplan til VG2, VG3, samt  universitetstudenter (første året). Du kan også ta et språkreise  ombord Alexander von Humboldt II.

Class Afloat eventyret startet i 1985 og tilbyr et ekte internasjonalt miljø ombord. Det betyr færre andre landsmenn i forhold til den konkurrerende kopi fra Kristiansand). 

Du kommer til å oppleve fantastiske destinasjoner sammen med 59 andre studenter fra hele verden. 

Søknadsavgiften: CAD 200,-

Skoleavgift: CAD 59.500, – (CAD 42.500., For ett semester) for internasjonale studenter.

Skoleavgiften inkluderer: Full pensjon (kost og losji), kostnad for det akademiske programmet, maritimeopplæring, feltopplevelser og laboratoriearbeid.

Ekstrautgifter: Ekstrautgifter er vanskelig å forutsi, ettersom de varierer fra havn til havn og fra student til student. Typiske ekstrautgifter å være klar over er:

  • Transportkostnad til start- og stoppested (Amsterdam, Nederland)
  • Transport, mat og hotellkostnader for de to valgfrie foreldrehavnene (hvor studenter har ferie og familier kan besøke. eller studenter kan reise hjem)
  • Vaksinasjoner
  • Forsikringer (2.500 CAD)
  • Visum (varierer etter nasjonalitet og reiserute)
  • Uniform, inkludert seilutstyr (ca. 2000 CAD)
  • “Lommepenger” når studenter har fri. Vanligvis bruker studentene lommepengene til suvenirer, SIM-kort, klær, lunsj, snacks og middag på fritiden. Alle aktiviteter organisert av skolen dekkes av skoleavgiften. De bør også prøve å vaske klær i havn, da værforhold kan påvirke mulighetene om bord.

Videregående skole: Class Afloat er en registrert privat videregående skole som tilbyr en læreplan som er fullstendig akkreditert av provinsen Nova Scotia, Canada. Skolen er godkjent i Norge.

Universitet: I samarbeid med Open Acadia-programmet, tilbyr Class Afloat studentene muligheten til å melde seg på som førsteårsstudent fra Acadia University og fullføre et utvalg av 1.-årsfag mens de opplever en livsendrende reise til sjøs.

Leysin American School, Leysin, Sveits

Stå på ski og studer i Alpene

Leysin American School ligger i de sveitsiske Alpene og tilbyr en amerikansk læreplan siden 1961.

Du kommer til et internasjonalt miljø og kan velge blant mange forskjellige fag og aktiviteter. Du vil også delta i flere kulturreiser som vil gi deg en bedre forståelse for verden du lever i. 

Søknadsavgiften: CHF 500,-

Skoleavgift: CHF 99.000, – 

Skoleavgiften inkluderer: Alle akademiske klasser, vanlig instruksjons- og laboratoriegebyr. Fullt syv-dagers kost og losji. Skolehelseplan (ulykkes- og helseforsikringer, bruk av skolehelsesenter) og tyveriforsikring. Teknologipakke: alle studenter er utstyrt med en LAS bærbar PC for bruk i løpet av skoleåret. Bruk av LAS datanettverk. Dagsutflukter, sosiale arrangementer, banketter og middagsfester og dans i andre semester. Fritidsaktiviteter (ekstra kostnader kan påløpe, dvs. ridning, tennis). Skipass og gruppeski / snowboardundervisning i vinterperioden. Skolesponserte utflukter. Sveitsisk oppholdstillatelse og felles skatt. Sengetøy (studentene må sørge for egne håndklær). Vaskeritjenester. 

Ekstrautgifter: Lommepenger opptil 200 CHF per uke. Helseplan egenandel på 200CHF per semester. Universitetssøknadsavgift og eksterne eksamensgebyrer (som IB, SAT, ACT og IELTS eksamensgebyr). Større innkjøp / utleie av sportsutstyr (ski / snowboard / terrengsykkel og leie av utstyr) minimum 1.000 CHF / år og maksimalt 5.000 CHF / år. Skoleuniform, inkludert skijakke, ca.1,000 CHF/år. Skolebutikkgebyrer (skoleartikler, utskrifts- og kopieringskostnader) anbefales 1000 CHF / år. Eventuelle kostnader som gjøres i studentstuene. Privat musikk, akademisk eller sportstime, og læringsstøtte. Utstyr til kunstfag omtrent 150 CHF. Kommunikasjonsavgifter. Gebyr for flyplasstransport på ikke-offisielle ankomst- / avreisedager til / fra Genève lufthavn på 300 CHF / tur. Gebyrer for tannlege og kjeveortopeder og kjøring til helsestasjon. Valgfrie turer og reisevisum. IT Help Desk Services, IT utstyr. Psykologtime (om nødvendig). Nettkurs. Fob depositum.

Amerikansk læreplan. Skolen tilbyr også AP-klasser med muligheten til å fullføre med AP Capstone Diploma (2-årig studie)

TASIS - The American School in Switzerland, Montagnola, Sveits

TASIS feirer kulturforskjeller og oppmuntrer studenter til å inspirere og utfordre hverandre

TASIS ligger i vakre Montagnola utenfor Lugano i Sveits og tilbyr en variert læreplan som oppmuntrer studentene til å finne sin egen stemme uansett disiplin. Videregående studenter kan velge mellom et utvalg av AP fag (amerikansk læreplan) eller velge den International Baccalaureate (IB) Diploma, som gir tilgang til høyskoler og universiteter rundt om i verden.

Søknadsavgiften: CHF 300,-

Skoleavgift: CHF 90.000,-

Skoleavgiften inkluderer: Undervisning og alle kostnader som er nødvendige for skolegang. Engelsk som tilleggsspråk (EAL) hvis det er aktuelt. Universitetsrådgivning. Deltakelse i globale programutflukter for VG2. SFO-aktiviteter og sportsaktiviteter. Lærebøker, laboratoriegebyrer og alle aktiviteter med generelt oppmøte. Akademiske reiser, inkludert skiopplevelse. Kost og losji. Klesvask, sengetøy, grunnleggende helse- og ulykkesforsikring. 

Ekstrautgifter: Avgangsavgift (kun for VG3) på CHF 350, -. Ekstra kostnader påløper for spesifikke individuelle aktiviteter som ikke er på skolen. Det er ingen reduksjon for noen av de samlede avgiftene hvis en student ikke deltar i eller bruker noen av de ovennevnte aktivitetene og tjenestene. 

Videregående studenter kan velge mellom et utvalg av Advanced Placement/AP fag (amerikansk læreplan) eller følge den International Baccalaureate (IB) Diploma, som gir tilgang til høyskoler og universiteter over hele verden.

Semester at Sea, cruise skip "MV World Odyssey", hele verden

Verden er klasserommet ditt! Studer på et cruise skip.

Semester at Sea study tilbyr en virkelig global opplevelse hver høst og vår. Alle reiser på MV World Odyssey varer i 100+ dager og lar studenter tjene 12-15 akademiske studiepoeng fra Colorado State University. Studer mens du seiler på sjøen og se solnedgangen over Det indiske hav. Uansett om du studerer eller deltar i aktiviteter ombord, er du alltid noen få skritt unna venner, havet og et globalt perspektiv.

Søknadsavgiften: USD 0,-

Skoleavgift: Fra USD 26.874,- for ett semester

Skoleavgiften inkluderer: Alle akademiske klasser,Kost og losji, drivstoffavgift

Ekstrautgifter: Flybilletter, visum, vaksinasjoner, personlige programmer og feltprogrammer, lokal transport, bøker.

Kun Universitetsfag: Åpent for alle høyskoler / universiteter. De har programmer for et “friår”/gap year, bachelor studenter og master studenter. Du tjener 12-15 overførbare studiepoeng fra Colorado State University

Unique Experiences

“One’s destination is never a place but a new way of seeing things.”

Henry Miller

Fostering global citizenship